Laatste nieuws

Hoog niveau bij ijswedstrijd van het Patisserie College

Smakelijk nieuws uit Castricum en omgeving! Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat u voor het allerlekkerste banketbakkersijs van Nederland bij Patisserie De Roset moet zijn. De Roset, gevestigd in Heerhugowaard, Castricum en Alkmaar, is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College.

De wedstrijd

Het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, riep alle leden op hun vers gedraaide kersensorbetijs en een ijstaart in te leveren voor de jaarlijkse wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’. In totaal streden 25 banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee De Roset uiteindelijk aan de haal ging.

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de zeskoppige jury goed te spreken. Juryvoorzitter Dimitri Bakker meldt: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er enkel gebruik wordt gemaakt van vers fruit. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar De Roset is de terechte winnaar van Nederland. Zelden zulk goed ijs geproefd”. Lovende woorden van de jury! Patisserie De Roset scoorde op het gebied van smaak een dikke 9!

De winnaar

Juryvoorzitter Bakker: “Het room- en sorbetijs van De Roset is van topkwaliteit. Bij het kersensorbetijs proef je echte kersen en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. En echt heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. De ijstaart was absoluut indrukwekkend! Deze heeft de doorslag gegeven in het behalen van de titel. We hebben zelden zulk goed ijs geproefd.”

Eigenaar Vince en Krista Spijkerman zijn ontzettend blij met deze prijs: “ jaar geleden hebben wij het bedrijf overgenomen van de vorige eigenaren. Wij steken ontzettend veel tijd in het maken van ambachtelijk ijs zonder andere toevoegingen dan suiker, water, room en vers fruit. Vorig jaar werden wij 3e van Nederland en nu dus 1e. Echt ongelofelijk mooi, we zijn trots!”

Overige winnaars

Patisserie Verdoes uit Katwijk aan Zee wist de tweede prijs te bemachtigen. Op de derde plaats is geëindigd Banketbakkerij van de Vrande uit Rotterdam. De jury: “Het niveau ten opzichte van vorig is flink gestegen. De top ligt dicht bij elkaar.”

Het Patisserie College

Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. 

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.