Laatste nieuws

Groots_Alkmaar_klein.jpgDe september-aflevering van Groots Alkmaar TV heeft ‘cultuur’ als thema. De uitzending start in het Stedelijk Museum in Alkmaar waar presentator Hugo Koeman wordt ontvangen door museumdirecteur Patrick van Mil.  

Theo Vries ontmoet in De Rijp Fré Harms, voorzitter van stichting Jan Janszn. Weltevree. Hij vertelt over de eeuwenoude vriendschapsband tussen De Rijp en Korea en de rol die J.J. Weltevree daarin heeft gespeeld. 

Wethouder Anjo van de Ven over cultuur in Alkmaar
Hugo interviewt de Alkmaarse wethouder van cultuur Anjo van de Ven. Wat betekent cultuur voor haar en hoe kan de gemeente eraan bijdragen dat cultuur voor alle burgers inclusief senioren bereikbaar blijft? 

Schildertekenkunst tafel in bibliotheek De Mare
In de bibliotheek van de Mare in Almaar Noord ontmoet een stel buurtbewoners elkaar. Elke dag. Een keer in de week schilderen en tekenen zij. Tineke Feijen gaat kijken hoe dat er uitziet. 

Onzichtbare monumenten
Hans Mathot bezoekt met Cor van Vuren één van de ‘onzichtbare monumenten’ in Alkmaar die door kunstenaars Rob Komen en Kees Oosterbaan verzameld zijn.  

Harry de Raad over zijn boek ‘Het beleg van Alkmaar’
Wandelend naar de resten van de oude stadsmuur praat Hugo met historicus Harry de Raad over zijn boek dat binnenkort verschijnt: ‘Het beleg van Alkmaar’. Over Spanjaarden met natte voeten en stoere Alkmaarders. 

De minuut van
In ‘De minuut van’ neemt Hilda Schoon de kijker mee naar de wereld van het weven. Een oud ambacht dat de Weefkring Alkmaar nog steeds levend houdt. 

Agenda
Meteen na de uitzending is het agenda-blokje. Iedereen die iets organiseert dat ook voor senioren interessant is kan zelf een korte aankondiging filmen en sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Uitzending

Bekijk deze aflevering van Groots Alkmaar TV vanaf 1 september op Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur. Of kijk via www.grootsalkmaar.nl. Daar staat meer informatie over alles wat in de uitzending aan de orde komt. 

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.