Nieuws

Begin dit jaar is er ons wijkcentrum Mare Nostrum een jeugd ruimte genaamd:

Jongerenhuiskamer dMare

Heb je zin in een potje FIFA?

Wedstrijdje tafelvoetbal?

Dansen of rappen?

Of gewoon elkaar ontmoeten?

Dat kan allemaal in huiskamer dMare

De openingstijden zijn:

Woensdagmiddag: 15.30 - 17.30 uur

Vrijdagavond: 19.30 - 23.30 uur

Zaterdagavond: 19.30 - 23.30 uur

Tot snel!

huiskamer

 

Eeuwenoude muziektradities in de Hortus Alkmaar

28 Mei vindt een prachtig natuur, muziek en dans festival plaats in de Hortus in Alkmaar. Met 3 podia! De instrumenten die de musici bespelen komen uit India, West-Afrika, Turkije, Australië, Marokko en Zuid Amerika.Bijzondere instrumenten met elk een eigen achtergrond.

Naast deze wereldmuziek concerten zijn er performances die een relatie leggen tussen geluid en natuur.Plug & Plant laat door middel van de nieuwste electronica horen dat bomen en planten muziek produceren. Tevens is er een prachtig Ambient concert.
Ecstatic Dance Alkmaar  laat je dansen op je blote voeten in het gras. Op prachtige muziek van over de hele wereld wordt je meegenomen op dansreis. Wereldmuziek verbindt, verbroedert, is voor de luisteraar helend en draagt bij aan meer begrip voor elkaars cultuur. De instrumenten resoneren een taal van vrede, die iedereen zodra de klanken worden gemaakt begrijpt. Wereldmuziek geeft een ruime kijk op het leven en Alkmaar is een prachtige stad om dit festival te doen laten plaatsvinden.  Liefdevolle muziek met een enorme spirituele diepgang.

Artiesten: Sanszus,  El Habib Band. Ad Groot, Dansklooster en Ecstatic Dance Alkmaar, Remco Helbers, Martine Nijenhuis, Juan Noguera, Taradin, Sinan Arat, Raniya

Kaarten zijn te koop bij de Hortus Alkmaar (Berenkoog 37), de Wereldwinkel, (Ritsevoort 5) of op www.helendegeluiden.nl
Entree: 15 euro in de voorverkoop.
Aan de kassa 17,50

   
 

 
   
  Redactie Wijkkrant AKN
 
 
Recente foto's
Foto in bericht weergeven
Foto in bericht weergeven
Details weergeven

Op 7 mei aanstaande vindt in Alkmaar een bijzonder evenement plaats. Het is BON KUNE, dat is een bingo op Antilliaanse wijze. De opbrengst van dit bingospel is bestemd voor een goed doel. 

Net als de ons bekende bingo wordt BON KUNE ook gespeeld met kaarten. Alleen staan op die kaarten geen cijfers, maar afbeeldingen. Op elke kaart staan drie afbeeldingen elk met een eigen nummer.Er worden 20 rondes gespeeld, telkens met een nieuwe kaart. De spelleider roept de naam van de afbeeldingen af, plus de bijbehorende nummers.

Wie het eerst alle drie de afbeeldingen afgestreept heeft, wint de prijs van die ronde. Voor elke ronde zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld door sponsors. Deelname is € 20,00 voor 20 ronden.

De opbrengst  van deze speciale bingo komt ten goede aan de Stichting Miss IQ. Deze stichting heeft als hoofddoel: het verbeteren van de leef- en onderwijssituatie van kansarme schoolkinderen in het Caribisch deel van ons Koninkrijk, met name op Curaçao.

Dat doet de Stichting door basisscholen in achterstandswijken op het eiland te helpen aan materialen waarvoor zij zelf geen geld hebben.

Dat materiaal wordt in een grote zeecontainer verzonden naar het eiland. Dingen als boeken, schriften, potloden, tafels, stoelen, kasten, enz. enz. eigenlijk alles wat op een school te gebruiken is.

De Stichting Miss IQ verzamelt in Nederland afgeschreven school- en kantoorinventaris, dankzij contacten met scholen in ons land. Die scholen zijn blij dat ze hun nog goed bruikbare, overtollige spullen niet zomaar hoeven te dumpen bij het grof vuil, in de wetenschap dat die nog een lang tweede leven krijgen op Curaçao.

Die materialen worden tijdelijk opgeslagen. Als er voldoende bij elkaar is om een container te vullen, volgt de verscheping naar Curaçao, waar de scholen het heel dankbaar in ontvangst nemen. Stichting Miss IQ heeft de afgelopen jaren al 4 volle containers kunnen versturen.

Stichting Miss IQ organiseert deze bingo samen met Catering Banda Bou, uit Amsterdam. De bingo vindt plaats op 7 mei van 16.00 tot 20.00 uur, in kerkelijk centrum De Blije Mare, Kajakstraat 60, Alkmaar. Zaal open en kaartverkoop vanaf 15.45 uur.Wie zeker wil zijn van een plaats kan alvast € 20,00 overmaken op rekeningnr.NL53RABO 0170 2384 66 van Stichting Miss IQ onder vermelding van: naam, tel.nr. en deelname Bon Kune 7 mei. De kaarten krijgt men dan bij binnenkomst.

bonkune kaarten

 

De bloembollenvelden in en rond Zijpe  bloeien ! Voor meer info, ook over activiteiten aldaar scroll omlaag op deze pagina!

zijpe bollenveld.kpg

 

Dit is het motto van Milan Loos (21 Jaar). Hij is geboren in Alkmaar en opgegroeid in Bergen en Egmond. Sinds 2 jaar woont hij weer in Alkmaar, om precies te zijn in Daalmeer. “Op dit moment loop ik 3 dagen per week stage bij Alkmaar

Sport", vertelt Milan. "Ik mag projecten helpen begeleiden en uitvoeren, zoals het organiseren van kampioenschappen voetbal op het Johan Cruijff court naast de Jumbo in Daalmeer. Kampioenschappen voor leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Dankzij de Cruyff courts hebben jongeren een veilige plek om te sporten en spelen in de buurt en worden ze gestimuleerd om buiten te spelen. De Cruijff Foundation probeert samenwerking te stimuleren door samen te werken met buurt, overheid, sportverenigingen, scholen en het lokale bedrijfsleven.

“Maar ook het mede-organiseren van voetbaltoernooien voor de basisscholen in Alkmaar hoort bij mijn taken” vertelt Milan verder. “Naast het werken met jongeren mag ik nu een eigen project opzetten. Het idee is bij Alkmaar Sport vandaan gekomen, maar de invulling heb ik zelf ontwikkeld.Bedoeling is om te gaan wandelen met senioren in Alkmaar Noord. We willen senior inwoners uit de wijk met elkaar verbinden. Vanaf 4 april ga ik voorlopig voor 4 keer, eenmaal per week op de dinsdagochtend een wandeling maken. Verzamelen in de Hofstaete om 09.30 uur. Onder het wandelen kan er gezellig met elkaar gesproken worden en af en toe worden er wat oefeningen gedaan om de conditie te versterken. Er wordt dus gewandeld onder begeleiding. We bewegen een

uur met elkaar en na afloop drinken we koffie in de Hofstaete. Het wandelen en de koffie zijn geheel gratis. Alle 4 de wandelingen zullen verschillend zijn. Als er voldoende belangstelling is en blijft na deze 4 keer zijn er mogelijkheden om het wandelen in de wijk voort te zetten.

Mocht u belangstelling hebben maar de tijd of de afstand te lang vinden neem dan contact met mij op om toch mogelijkheden te bespreken. Alkmaar Sport zorgt dat zoveel mogelijk mensen in de regio sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is. Alkmaar Sport leidt city trainers op binnen de stad Alkmaar,, jongeren tussen de 14 en 17 jaar worden getraind om ingezet te kunnen worden voor het organiseren van sportactiviteiten in wijken”.

Op de vraag of hij zelf nog andere interesses heeft buiten de sport om verschijnt een grote glimlach. “Ik heb altijd gevoetbald, maar hier ben ik mee gestopt omdat ik dit niet meer kon combineren met mijn opleiding. Als ik nu even tijd heb ga ik de sportschool in. Dus nee, eigenlijk geen andere belangstelling dan sport. Ik wil heel graag het wandelen in de wijk Alkmaar Noord voor senioren goed opzetten en uitvoeren. Meer bewegen blijft nu eenmaal goed voor iedereen. En voor mij is dit een examenopdracht voor school.”

 

Wilt u deelnemen, dan kunt u zich op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 telefonisch opgeven bij de Hofstaete (Daalmeereiland 40) via telefoonnummer 072-5624521. Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

milan2

De Plus Wandel4daagse Alkmaar, die in 2017 van 21 t/m 24 juni plaatsvindt,  is inmiddels uitgegroeid tot de meest gevarieerde en gezelligste vierdaagse van Nederland. Er is voor iedereen een route, of je nu een kilometervreter bent of komt voor het grandioze finishfeest op het Waagplein.
Aanmelden kan voor de 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. En net als vorig jaar staat op vrijdag en zaterdag ook de Halve 4daagse op het programma. Voor iedereen die maar twee dagen mee kan wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wil proeven. De Halve 4daagse is op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni.

Een bijzonderheid van dit evenement is dat men niet langs,maar vaak door bijzondere gebouwen loopt zoals bij voorbeeld de Ruinekerk in Bergen. Nieuw is dit jaar dat men op de 2e dag door het monumentale witte kerkje in Oudorp loopt.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN:  WWW.PLUSWANDELVIERDAAGSEALKMAAR.NL

witte kerkje

De Stichting Mare Nostrum is beheerder van Wijkcentrum Mare Nostrum en van de Wijkkrant Alkmaar Noord. Zij is op zoek naar nieuwe bestuursleden die voorstander zijn van open communiceren, goed kunnen samenwerken en zodoende een jong en enthousiast team gaan vormen.

De stichting biedt ondersteuning bij het opzetten van activiteiten, feesten en projecten die in het wijkcentrum kunnen plaatsvinden en helpt bij het aanvragen van subsidie daarvoor. Het gaat om de functies van secretaris,penningmeester en coördinator vrijwilligers.

DE SECRETARIS is de spil binnen het dagelijks bestuur. Hij notuleert o.a. bestuursvergaderingen en verzorgt de correspondentie.

DE PENNINGMEESTER heeft o.a. tot taak het bijhouden van de financiën, maandelijks een financieel overzicht bespreken, jaarverslagen en begrotingen maken en subsidies aanvragen.

DE COÖRDINATOR VRIJWILLIGERS onderhoudt o.m. het contact met de vrijwilligers en de werving van nieuwe, houdt verjaardagen bij en werkt samen met de activiteiten-coördinator.

Wilt u meer info of heeft u interesse in een van de genoemde functies dan kunt u contact opnemen met Vincent Smeets, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

mare nostrum

Leest u de papieren wijkkrant ook graag en wilt u dat deze nog lang blijft bestaan? Dan vragen wij uw hulp! De vacature ‘advertentieverkoper’ staat al geruime tijd open. Misschien dat die naam wat te agressief oogt, want het gaat meer om relatiebeheer dan harde acquisitie. Met onze groep enthousiaste redactiemedewerkers proberen we deze taak erbij te doen, maar dat wordt teveel. Daarom zijn we nog steeds met spoed op zoek naar iemand die contact wil onderhouden met de adverteerders; hun wensen en wijzigingen wil inventariseren, facturatie bijhouden en nieuwe contracten wil afsluiten. We hebben een grote groep vaste adverteerders, dus dat laatste is niet heel moeilijk. De functie houdt eigenlijk gewoon in: de administratieve werkzaamheden rondom adverteerders.

Wie vindt het leuk om deze werkzaamheden te doen en ook mee te kunnen denken en beslissen over de inhoud en de toekomst van de krant?

Reacties graag zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 06 11268771 voor meer informatie.

De twaalfde editie van het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe is ook komend voorjaar weer te zien en te beleven in de Kop van Noord-Holland. Van vrijdag 7 april tot en met zondag 7 mei 2017 worden er diverse activiteiten georganiseerd in en rondom de prachtige bloemenvelden die Noord-Holland rijk is.

Agenda

Kunstexpositie van 7 april t/m 7 mei

Bloembollenboemel (geschikt voor minder validen en ouderen). Van 7  april t/m 7 mei

Fotoworkshop, fotograferen in de tulpenvelden 15 – 22- 29 april 2017

Schilderworkshop kinderen 6 mei 2017

Schilderworkshop volwassenen 7 mei 2017

Fiets- en wandelroute (met etappes dwars over fleurige velden) zondag 23 april 2017*

Wandeltocht,kriskras over bloeiende velden zondag 30 april 2017.

 

 

Bingo 20171

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.