Nieuws

Op 29 oktober van 13.00 tot 16.00 uur is het tijd voor Halloween in Speeltuin ’t Span. Weten jullie nog hoe eng de griezeltent vorig jaar was? Het belooft nu misschien nog wel enger te worden!! Wie durft het aan?

 Behalve de enge griezeltent, is er nu ook een griezelspeurtocht door de speeltuin en worden er spookachtige spelletjes gedaan. Wil je even bijkomen van al die griezelige bezigheden, kan je een lampion gaan maken. Neem daarvoor je eigen lampionstokje mee. We vinden het heel leuk als je verkleed komt. De medewerkers van de speeltuin zijn het in ieder geval! Laten we er met z’n allen een geweldig feest van maken.

 Entree is 2 euro, ook voor leden. Speeltuin ’t Span is gevestigd aan de Tirolstraat 112a in Alkmaar.

             blz. 9 griezeltent

Movin Gym Alkmaar Noord kreeg de vraag of wij kickboks trainingen willen verzorgen voor de landelijke Wintertijd Challenge (WTC) Spieren voor Spieren. Ik vond dit een geweldig idee waarop ik JA heb gezegd.

                         Movin Gym Alkmaar Noord                       spieren logo

Celea Schipper, initiatiefneemster, kwam met dit idee, omdat haar broertje de ziekte van Duchenne heeft. Dit is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie. Deze ziekte treft voornamelijk jongens. Om nog meer onderzoek naar deze ziekte te kunnen doen, zou het heel mooi zijn als er tijdens de Wintertijd Challenge zoveel mogelijk geld wordt opgehaald.

De Wintertijd Challenge kickboksen zal worden gehouden op 29 oktober 02:00 uur tot 02:00 wintertijd (‘s nachts) in de gymzaal aan de Elgerweg 101 in Alkmaar-Noord.

Wat kan je van mij verwachten tijdens deze challenge: de training zal bestaan uit een deel conditie, een deel techniek en een zaktraining. De training zal gegeven worden in een ontspannen en gezellige sfeer. Je zal ervaren dat kickboksen een training is voor het gehele lichaam. Van deze sport neemt je kracht, concentratie, conditie en zelfvertrouwen toe. Je hoeft geen ervaring te hebben om aan deze challenge mee te doen. Mocht u eigen kickbokhandschoenen en scheenbeschermers hebben, wordt het erg op prijs gesteld als u dit meeneemt. Dit omdat er beperkt materiaal aanwezig is.
Na de training krijgt iedereen een leuk aandenken mee naar huis.

Wie gaat er met mij deze challenge aan?
U kunt zich aanmelden of een donatie doen via de websites die hieronder vermeld staan. Alle donaties en deelnamekosten gaan naar WTC Spieren voor Spieren.
Kosten voor deelname zijn € 5,00.

www.gymalkmaarnoord.nl, Facebook movingymalkmaarnoord of via de site www.wintertijdchallenge.nl via doemee en zoeken op plaats (Alkmaar) Kickboksen de winter in.

Voor meer informatie kunt contact opnemen:
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06-49826595
W: www.gymalkmaarnoord.nl

Movin Gym Alkmaar Noord Elgerweg zaktraining

 

blz. 9 logo piano garage

Dit seizoen organiseert De Piano Garage een viertal bijzondere duo-concerten onder de naam Jazz en Scones. Tijdens deze intieme concerten, waarbij er slechts plaats is voor 20 personen, komen de bezoekers meer te weten over het leven van de artiesten en hun muziek.

Op de rode loper staan; percussionist Sherwin Kirindongo (22 oktober), Jazz zangeres Judith Nijland, bekend van A Jazz Tribute to Abba (11 maart), de cum-laude geslaagde gitarist Tim Langedijk (11 februari) en Mylene Hanson die u met haar warme stem meeneemt naar een tijd waarin jazz nog bedoeld was om te swingen (8 april).

Het eerst concert vindt plaats op zondag 22 oktober van 12:00-13:00 uur. Percussionist Sherwin Kirindongo, o.a. bekend van musical The Lion King zal u samen met pianist en gastheer Danny van Kessel deze middag een uur lang vermaken met muziek en anekdotes. Het belooft een swingende middag te worden. Kaarten à 15 euro (inclusief scones en een drankje) kunt u reserveren door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook onze website: www.pianogarage.nl.

blz. 9 Piano Garage

 

Oberon Theaterproducties start in januari 2018 met musical lessen voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar die altijd aan het zingen en dansen zijn. Tien weken lang krijgen ze lessen in zang, dans en spel afgesloten met een presentatie voor familie en vriendjes. Professionele docenten verzorgen de lessen en ontwikkelen samen met de kinderen een minimusical. Om te ervaren hoe dat nou is; dat zingen, dansen en acteren in een musical, organiseert Oberon in de herfstvakantie een oriënterende workshop.

De workshop, bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar tot ongeveer 10 jaar, is op dinsdag 24 oktober 2017 van 16:30 uur tot 18:00 uur in Wijkcentrum “De Rekere”, Drechterwaard 16, te Alkmaar. De kosten bedragen € 5,00. Aanmelden kan tot 23 oktober 2017 door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Na afloop van de workshop kan men zich aanmelden voor de lessenreeks.

Kijk voor meer informatie over de workshop en over Oberon op  www.oberontheater.nl

 

 

Begin dit jaar is er ons wijkcentrum Mare Nostrum een jeugd ruimte genaamd:

Jongerenhuiskamer dMare

Heb je zin in een potje FIFA?

Wedstrijdje tafelvoetbal?

Dansen of rappen?

Of gewoon elkaar ontmoeten?

Dat kan allemaal in huiskamer dMare

De openingstijden zijn:

Woensdagmiddag: 15.30 - 17.30 uur

Vrijdagavond: 19.30 - 23.30 uur

Zaterdagavond: 19.30 - 23.30 uur

Tot snel!

huiskamer

 

Eeuwenoude muziektradities in de Hortus Alkmaar

28 Mei vindt een prachtig natuur, muziek en dans festival plaats in de Hortus in Alkmaar. Met 3 podia! De instrumenten die de musici bespelen komen uit India, West-Afrika, Turkije, Australië, Marokko en Zuid Amerika.Bijzondere instrumenten met elk een eigen achtergrond.

Naast deze wereldmuziek concerten zijn er performances die een relatie leggen tussen geluid en natuur.Plug & Plant laat door middel van de nieuwste electronica horen dat bomen en planten muziek produceren. Tevens is er een prachtig Ambient concert.
Ecstatic Dance Alkmaar  laat je dansen op je blote voeten in het gras. Op prachtige muziek van over de hele wereld wordt je meegenomen op dansreis. Wereldmuziek verbindt, verbroedert, is voor de luisteraar helend en draagt bij aan meer begrip voor elkaars cultuur. De instrumenten resoneren een taal van vrede, die iedereen zodra de klanken worden gemaakt begrijpt. Wereldmuziek geeft een ruime kijk op het leven en Alkmaar is een prachtige stad om dit festival te doen laten plaatsvinden.  Liefdevolle muziek met een enorme spirituele diepgang.

Artiesten: Sanszus,  El Habib Band. Ad Groot, Dansklooster en Ecstatic Dance Alkmaar, Remco Helbers, Martine Nijenhuis, Juan Noguera, Taradin, Sinan Arat, Raniya

Kaarten zijn te koop bij de Hortus Alkmaar (Berenkoog 37), de Wereldwinkel, (Ritsevoort 5) of op www.helendegeluiden.nl
Entree: 15 euro in de voorverkoop.
Aan de kassa 17,50

   
 

 
   
  Redactie Wijkkrant AKN
 
 
Recente foto's
Foto in bericht weergeven
Foto in bericht weergeven
Details weergeven

Op 7 mei aanstaande vindt in Alkmaar een bijzonder evenement plaats. Het is BON KUNE, dat is een bingo op Antilliaanse wijze. De opbrengst van dit bingospel is bestemd voor een goed doel. 

Net als de ons bekende bingo wordt BON KUNE ook gespeeld met kaarten. Alleen staan op die kaarten geen cijfers, maar afbeeldingen. Op elke kaart staan drie afbeeldingen elk met een eigen nummer.Er worden 20 rondes gespeeld, telkens met een nieuwe kaart. De spelleider roept de naam van de afbeeldingen af, plus de bijbehorende nummers.

Wie het eerst alle drie de afbeeldingen afgestreept heeft, wint de prijs van die ronde. Voor elke ronde zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld door sponsors. Deelname is € 20,00 voor 20 ronden.

De opbrengst  van deze speciale bingo komt ten goede aan de Stichting Miss IQ. Deze stichting heeft als hoofddoel: het verbeteren van de leef- en onderwijssituatie van kansarme schoolkinderen in het Caribisch deel van ons Koninkrijk, met name op Curaçao.

Dat doet de Stichting door basisscholen in achterstandswijken op het eiland te helpen aan materialen waarvoor zij zelf geen geld hebben.

Dat materiaal wordt in een grote zeecontainer verzonden naar het eiland. Dingen als boeken, schriften, potloden, tafels, stoelen, kasten, enz. enz. eigenlijk alles wat op een school te gebruiken is.

De Stichting Miss IQ verzamelt in Nederland afgeschreven school- en kantoorinventaris, dankzij contacten met scholen in ons land. Die scholen zijn blij dat ze hun nog goed bruikbare, overtollige spullen niet zomaar hoeven te dumpen bij het grof vuil, in de wetenschap dat die nog een lang tweede leven krijgen op Curaçao.

Die materialen worden tijdelijk opgeslagen. Als er voldoende bij elkaar is om een container te vullen, volgt de verscheping naar Curaçao, waar de scholen het heel dankbaar in ontvangst nemen. Stichting Miss IQ heeft de afgelopen jaren al 4 volle containers kunnen versturen.

Stichting Miss IQ organiseert deze bingo samen met Catering Banda Bou, uit Amsterdam. De bingo vindt plaats op 7 mei van 16.00 tot 20.00 uur, in kerkelijk centrum De Blije Mare, Kajakstraat 60, Alkmaar. Zaal open en kaartverkoop vanaf 15.45 uur.Wie zeker wil zijn van een plaats kan alvast € 20,00 overmaken op rekeningnr.NL53RABO 0170 2384 66 van Stichting Miss IQ onder vermelding van: naam, tel.nr. en deelname Bon Kune 7 mei. De kaarten krijgt men dan bij binnenkomst.

bonkune kaarten

 

De bloembollenvelden in en rond Zijpe  bloeien ! Voor meer info, ook over activiteiten aldaar scroll omlaag op deze pagina!

zijpe bollenveld.kpg

 

Dit is het motto van Milan Loos (21 Jaar). Hij is geboren in Alkmaar en opgegroeid in Bergen en Egmond. Sinds 2 jaar woont hij weer in Alkmaar, om precies te zijn in Daalmeer. “Op dit moment loop ik 3 dagen per week stage bij Alkmaar

Sport", vertelt Milan. "Ik mag projecten helpen begeleiden en uitvoeren, zoals het organiseren van kampioenschappen voetbal op het Johan Cruijff court naast de Jumbo in Daalmeer. Kampioenschappen voor leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Dankzij de Cruyff courts hebben jongeren een veilige plek om te sporten en spelen in de buurt en worden ze gestimuleerd om buiten te spelen. De Cruijff Foundation probeert samenwerking te stimuleren door samen te werken met buurt, overheid, sportverenigingen, scholen en het lokale bedrijfsleven.

“Maar ook het mede-organiseren van voetbaltoernooien voor de basisscholen in Alkmaar hoort bij mijn taken” vertelt Milan verder. “Naast het werken met jongeren mag ik nu een eigen project opzetten. Het idee is bij Alkmaar Sport vandaan gekomen, maar de invulling heb ik zelf ontwikkeld.Bedoeling is om te gaan wandelen met senioren in Alkmaar Noord. We willen senior inwoners uit de wijk met elkaar verbinden. Vanaf 4 april ga ik voorlopig voor 4 keer, eenmaal per week op de dinsdagochtend een wandeling maken. Verzamelen in de Hofstaete om 09.30 uur. Onder het wandelen kan er gezellig met elkaar gesproken worden en af en toe worden er wat oefeningen gedaan om de conditie te versterken. Er wordt dus gewandeld onder begeleiding. We bewegen een

uur met elkaar en na afloop drinken we koffie in de Hofstaete. Het wandelen en de koffie zijn geheel gratis. Alle 4 de wandelingen zullen verschillend zijn. Als er voldoende belangstelling is en blijft na deze 4 keer zijn er mogelijkheden om het wandelen in de wijk voort te zetten.

Mocht u belangstelling hebben maar de tijd of de afstand te lang vinden neem dan contact met mij op om toch mogelijkheden te bespreken. Alkmaar Sport zorgt dat zoveel mogelijk mensen in de regio sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is. Alkmaar Sport leidt city trainers op binnen de stad Alkmaar,, jongeren tussen de 14 en 17 jaar worden getraind om ingezet te kunnen worden voor het organiseren van sportactiviteiten in wijken”.

Op de vraag of hij zelf nog andere interesses heeft buiten de sport om verschijnt een grote glimlach. “Ik heb altijd gevoetbald, maar hier ben ik mee gestopt omdat ik dit niet meer kon combineren met mijn opleiding. Als ik nu even tijd heb ga ik de sportschool in. Dus nee, eigenlijk geen andere belangstelling dan sport. Ik wil heel graag het wandelen in de wijk Alkmaar Noord voor senioren goed opzetten en uitvoeren. Meer bewegen blijft nu eenmaal goed voor iedereen. En voor mij is dit een examenopdracht voor school.”

 

Wilt u deelnemen, dan kunt u zich op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 telefonisch opgeven bij de Hofstaete (Daalmeereiland 40) via telefoonnummer 072-5624521. Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

milan2

De Plus Wandel4daagse Alkmaar, die in 2017 van 21 t/m 24 juni plaatsvindt,  is inmiddels uitgegroeid tot de meest gevarieerde en gezelligste vierdaagse van Nederland. Er is voor iedereen een route, of je nu een kilometervreter bent of komt voor het grandioze finishfeest op het Waagplein.
Aanmelden kan voor de 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. En net als vorig jaar staat op vrijdag en zaterdag ook de Halve 4daagse op het programma. Voor iedereen die maar twee dagen mee kan wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wil proeven. De Halve 4daagse is op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni.

Een bijzonderheid van dit evenement is dat men niet langs,maar vaak door bijzondere gebouwen loopt zoals bij voorbeeld de Ruinekerk in Bergen. Nieuw is dit jaar dat men op de 2e dag door het monumentale witte kerkje in Oudorp loopt.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN:  WWW.PLUSWANDELVIERDAAGSEALKMAAR.NL

witte kerkje

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.