Nieuws

Toen om 12:45 uur de Brazilaanse percussiegroep Unidos uitgedost in opvallend groen het festival inluidde, bleek al meteen dat het een succes zou worden. Met het uitnodigen door de wethouder Anjo van der Ven om samen met Ern Karnman (die de alghele leiding an het festival had) de Salsa te dansen, was de toon gezet.  In haar openingswoord omarmde zij het evenement en zij typeerde het festival als een traditie. "De Multiculturele samenleving wordt steeds zichtbaarder" zei ze.

 

Alle programmaonderdelen passeerden vervolgens de revue zonder oponthoud. Het optreden van D ‘Art Holland warmde het publiek op door hun creatie van de Antilliaanse Wals.Toen Yvonne Dingjan met haar Afrikaanse Workshop optrad en de aanwezigen vroeg om mee te doen was het hek van de dam.

Veel applaus kreeg ook de Surinaamse zanger Master Stu voor zijnvertolking van bekende André Hazes liedjes. Intussen was het in de foyer een muzikaal onthaal. The New Tropicals liet de nostalgie hoogtij vieren.Met liedjes als SARINA, SURABAYA en IT’S NOW OR NEVER was de dansvloer voller en voller met dansenden vol herinneringen.De finale in de foyer was spectaculair, 9 jongelui van de breakdance groep Damn Fresh Crew etaleerden hun kwaliteiten en vaardigheden. Eén voor één demonstreerden zij hun lenigheid en bewegingsbeheersing.  

Dit festival was zeer geslaagd dankzij de inzet van velen. Daarom dank aan alle betrokkenen: de wethouder voor cultuurzaken, bedienend personeel, vrijwilligers, kraamhouders, artiesten en scholieren van het Dalton college, die dit jaar voor het eerst meewerkten en allelei taken vervulden.

Namens het bestuur van de  Stichting BAM,

Ern Karman (algehele coördinatie van het Multicultureel festival)

marefestival2014

 

 

 

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.