Nieuws

Dit is het motto van Milan Loos (21 Jaar). Hij is geboren in Alkmaar en opgegroeid in Bergen en Egmond. Sinds 2 jaar woont hij weer in Alkmaar, om precies te zijn in Daalmeer. “Op dit moment loop ik 3 dagen per week stage bij Alkmaar

Sport", vertelt Milan. "Ik mag projecten helpen begeleiden en uitvoeren, zoals het organiseren van kampioenschappen voetbal op het Johan Cruijff court naast de Jumbo in Daalmeer. Kampioenschappen voor leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Dankzij de Cruyff courts hebben jongeren een veilige plek om te sporten en spelen in de buurt en worden ze gestimuleerd om buiten te spelen. De Cruijff Foundation probeert samenwerking te stimuleren door samen te werken met buurt, overheid, sportverenigingen, scholen en het lokale bedrijfsleven.

“Maar ook het mede-organiseren van voetbaltoernooien voor de basisscholen in Alkmaar hoort bij mijn taken” vertelt Milan verder. “Naast het werken met jongeren mag ik nu een eigen project opzetten. Het idee is bij Alkmaar Sport vandaan gekomen, maar de invulling heb ik zelf ontwikkeld.Bedoeling is om te gaan wandelen met senioren in Alkmaar Noord. We willen senior inwoners uit de wijk met elkaar verbinden. Vanaf 4 april ga ik voorlopig voor 4 keer, eenmaal per week op de dinsdagochtend een wandeling maken. Verzamelen in de Hofstaete om 09.30 uur. Onder het wandelen kan er gezellig met elkaar gesproken worden en af en toe worden er wat oefeningen gedaan om de conditie te versterken. Er wordt dus gewandeld onder begeleiding. We bewegen een

uur met elkaar en na afloop drinken we koffie in de Hofstaete. Het wandelen en de koffie zijn geheel gratis. Alle 4 de wandelingen zullen verschillend zijn. Als er voldoende belangstelling is en blijft na deze 4 keer zijn er mogelijkheden om het wandelen in de wijk voort te zetten.

Mocht u belangstelling hebben maar de tijd of de afstand te lang vinden neem dan contact met mij op om toch mogelijkheden te bespreken. Alkmaar Sport zorgt dat zoveel mogelijk mensen in de regio sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is. Alkmaar Sport leidt city trainers op binnen de stad Alkmaar,, jongeren tussen de 14 en 17 jaar worden getraind om ingezet te kunnen worden voor het organiseren van sportactiviteiten in wijken”.

Op de vraag of hij zelf nog andere interesses heeft buiten de sport om verschijnt een grote glimlach. “Ik heb altijd gevoetbald, maar hier ben ik mee gestopt omdat ik dit niet meer kon combineren met mijn opleiding. Als ik nu even tijd heb ga ik de sportschool in. Dus nee, eigenlijk geen andere belangstelling dan sport. Ik wil heel graag het wandelen in de wijk Alkmaar Noord voor senioren goed opzetten en uitvoeren. Meer bewegen blijft nu eenmaal goed voor iedereen. En voor mij is dit een examenopdracht voor school.”

 

Wilt u deelnemen, dan kunt u zich op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 telefonisch opgeven bij de Hofstaete (Daalmeereiland 40) via telefoonnummer 072-5624521. Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

milan2

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.