Nieuws

Op 7 mei aanstaande vindt in Alkmaar een bijzonder evenement plaats. Het is BON KUNE, dat is een bingo op Antilliaanse wijze. De opbrengst van dit bingospel is bestemd voor een goed doel. 

Net als de ons bekende bingo wordt BON KUNE ook gespeeld met kaarten. Alleen staan op die kaarten geen cijfers, maar afbeeldingen. Op elke kaart staan drie afbeeldingen elk met een eigen nummer.Er worden 20 rondes gespeeld, telkens met een nieuwe kaart. De spelleider roept de naam van de afbeeldingen af, plus de bijbehorende nummers.

Wie het eerst alle drie de afbeeldingen afgestreept heeft, wint de prijs van die ronde. Voor elke ronde zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld door sponsors. Deelname is € 20,00 voor 20 ronden.

De opbrengst  van deze speciale bingo komt ten goede aan de Stichting Miss IQ. Deze stichting heeft als hoofddoel: het verbeteren van de leef- en onderwijssituatie van kansarme schoolkinderen in het Caribisch deel van ons Koninkrijk, met name op Curaçao.

Dat doet de Stichting door basisscholen in achterstandswijken op het eiland te helpen aan materialen waarvoor zij zelf geen geld hebben.

Dat materiaal wordt in een grote zeecontainer verzonden naar het eiland. Dingen als boeken, schriften, potloden, tafels, stoelen, kasten, enz. enz. eigenlijk alles wat op een school te gebruiken is.

De Stichting Miss IQ verzamelt in Nederland afgeschreven school- en kantoorinventaris, dankzij contacten met scholen in ons land. Die scholen zijn blij dat ze hun nog goed bruikbare, overtollige spullen niet zomaar hoeven te dumpen bij het grof vuil, in de wetenschap dat die nog een lang tweede leven krijgen op Curaçao.

Die materialen worden tijdelijk opgeslagen. Als er voldoende bij elkaar is om een container te vullen, volgt de verscheping naar Curaçao, waar de scholen het heel dankbaar in ontvangst nemen. Stichting Miss IQ heeft de afgelopen jaren al 4 volle containers kunnen versturen.

Stichting Miss IQ organiseert deze bingo samen met Catering Banda Bou, uit Amsterdam. De bingo vindt plaats op 7 mei van 16.00 tot 20.00 uur, in kerkelijk centrum De Blije Mare, Kajakstraat 60, Alkmaar. Zaal open en kaartverkoop vanaf 15.45 uur.Wie zeker wil zijn van een plaats kan alvast € 20,00 overmaken op rekeningnr.NL53RABO 0170 2384 66 van Stichting Miss IQ onder vermelding van: naam, tel.nr. en deelname Bon Kune 7 mei. De kaarten krijgt men dan bij binnenkomst.

bonkune kaarten

 

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.