Laatste nieuws

KunstLeeft-2_klein.jpgWorkshop interactieve videokaart maken

In oktober organiseren Cinekid, Het Filmhuis en Bibliotheek Kennemerwaard verschillende workshops om een interactieve videokaart te maken. De workshop is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en wordt in de bibliotheek in De Mare op 24 en 25 oktober gegeven. In de bibliotheek in Alkmaar Centrum op 26 en 27 oktober.

Interactieve videokaart maken

Met papier, patronen en vormen maak je een ansichtkaart. Deze kaart wordt de achtergrond van een videoboodschap met jou in de hoofdrol. Door inzet van Augmented Reality (interactieve ervaring) komt de kaart tot leven wanneer je de kaart scant met de app: Artivive. De ontvanger is gegarandeerd verrast.

Datum en tijden

De workshop wordt gegeven op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober in de bibliotheek in De Mare (Laan van Straatsburg 2, Alkmaar). En op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2, Alkmaar). De tijden van de workshop zijn van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Je kunt vrij binnenlopen.

Brein_in_Beweging_foto_liggend_klein.jpgStichting Sport-Z organiseert een cursus ‘Zet je Brein in Beweging’ voor Parkinson patiënten. Elke maandag van 10.00-11.00 uur komen zij bij elkaar in wijkcentrum De Daalder aan de Johanna Naberstraat in Alkmaar voor een uur vol ritme en muziek. Door middel van vrolijke, gestructureerde oefeningen worden beweging, spraak en cognitie gestimuleerd. Door het gelijktijdig stimuleren van meerdere hersengebieden is dit een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-42234439. De beginnerscursus wordt gratis aangeboden dankzij een bijdrage van de Hersenstichting.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een multi-sensorische oefenmethode die gelijktijdig meerdere hersengebieden, waaronder zien, horen, motoriek, spraak en geheugen, tegelijk stimuleert.

Hylas_Team_U16_meisjes_Apeldoorn_klein.pngOp zaterdag 30 september en zondag 1 oktober is het weer zover: de Hylas clubkampioenschappen 2023 worden georganiseerd op sportpark Viaanse Molen in Alkmaar. Dit is ieder jaar weer een spannend maar ook mooi moment voor de club. Spannend voor alle sporters, hun ouders en fans, en een moment om trots te zijn op wat er bij onze club bereikt wordt. Zoals de prachtige overwinning van het meidenteam U16 (onder 16 jaar) onlangs op de nationale kampioenschappen in Apeldoorn. Daar eindigde dit jonge team op de tweede plaats van de twaalf deelnemende teams die eerder waren geselecteerd uit 178 landelijke teams.

Jong en oud, van 6 jaar tot senior, meten hun krachten in vele disciplines: hardlopen, verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen, kogelstoten, speer- en discuswerpen. Er zullen weer persoonlijke en clubrecords gaan sneuvelen. Wie als sporter of supporter wil weten wanneer er wat te gebeuren staat, klik op deze link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/atleten/39703 voor het (voorlopige) programma van beide dagen.

Publiek is van harte welkom. Kom onze club- én nationale kampioenen zoals het meidenteam U16 aanmoedigen. Of kijk gewoon eens rond als je er zelf over denkt om te gaan hardlopen of aan atletiek te gaan doen. Spreek gerust een van onze vrijwilligers aan voor meer informatie of neem een kijkje op onze website: www.avhylas.nl. Iedereen is bij ons altijd welkom voor drie gratis proeflessen.

Tot ziens!

Geestmerloo_klein.jpgLaat u inspireren op Geestmerloo

Op zondag 17 september organiseert Natuurbegraafplaats Geestmerloo een Inspiratiedag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom voor rondleidingen, demonstraties van begravingen, sfeervolle muziek, een Inspiratiemarkt en een expositie. Alles staat in het teken van afscheid nemen en begraven in deze nieuwe natuur.

Natuurlijk begraven spreekt aan

Geestmerloo is dagelijks geopend. Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo vinden mensen een laatste rustplaats in de natuur. De medewerkers van de natuurbegraafplaats helpen hen om zelf een plek te kiezen in de prachtige jonge natuur. Bij een boom, met uitzicht op de duinen of op eiland? Het is allemaal mogelijk.

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.