Laatste nieuws

Ondanks logo-ggd-nhn.jpgde coronamaatregelen kunnen we deze lente genieten van de natuur. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen.

Op 19 april start ‘De Week van de Teek’. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten. Aandacht die helaas hard nodig is; ongeveer 1 miljoen mensen per jaar krijgen een tekenbeet. Teken kunnen ziektes overbrengen, zoals de ziekte van Lyme. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je tekenbeten kunt voorkomen en wat je kunt doen als je toch gebeten bent.

Ledenvereniging geeft online webinar ‘Artrose: wat nu?’ met Frans Poel en Baukje Warmink

In het online webinar ‘Artrose: wat nu?’ van Espria Ledenvereniging op dinsdag 20 april om 14.00 uur leggen revalidatie-adviseur Frans Poel en hulpmiddelen expert Baukje Warmink uit wat je kunt doen als je artrose hebt en welke hulpmiddelen helpen. Iedereen kan meedoen met het inspirerende webinar, dat gratis te volgen is op pc, laptop, tablet of smartphone. Artrose komt veel voor in Nederland. Van ongeveer 1,2 miljoen mensen is bij de huisarts bekend dat ze de aandoening hebben. Twee keer zo veel vrouwen als mannen hebben artrose. Knie-artrose komt het meeste voor, gevolgd door heupartrose. 

Afbeelding_3_Beeld_Truus_Wijsmuller_Alkmaar_Onthulling_klein.jpgTante Truus, moeder van 1001 kinderen

Truus Wijsmuller (1896-1978) bracht haar jeugd door in hartje Alkmaar. Met haar praktische aard en strijdlust hielp zij in de aanloopjaren naar de Tweede Wereldoorlog de beroemde Kindertransporten te organiseren. Op haar geboortedag, 21 april, neemt Leen Spaans van het project ‘Tante Truus is hier’ geïnteresseerden tijdens een speciale online lezing van het Alkmaars Historisch Café mee in het leven van deze bijzondere vrouw. Hoe kwam zij tot haar daden?

Zaterdag 24 april 2021 van 9.00 tot 13.00 uur organiseert de voetbaljeugd van Alcmaria Victrix een eerste editie van het Oranjefestival, trainen als Oranje! Een gezellig voetbalfestijn op het voetbalcomplex aan de Terborchlaan 329 in Alkmaar. Voor jongens en meiden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Ondersteund door de KNVB en het Nederlands Elftal.

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.