Laatste nieuws

Brein_in_Beweging_foto_liggend_klein.jpgStichting Sport-Z organiseert een cursus ‘Zet je Brein in Beweging’ voor Parkinson patiënten. Elke maandag van 10.00-11.00 uur komen zij bij elkaar in wijkcentrum De Daalder aan de Johanna Naberstraat in Alkmaar voor een uur vol ritme en muziek. Door middel van vrolijke, gestructureerde oefeningen worden beweging, spraak en cognitie gestimuleerd. Door het gelijktijdig stimuleren van meerdere hersengebieden is dit een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-42234439. De beginnerscursus wordt gratis aangeboden dankzij een bijdrage van de Hersenstichting.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een multi-sensorische oefenmethode die gelijktijdig meerdere hersengebieden, waaronder zien, horen, motoriek, spraak en geheugen, tegelijk stimuleert.

Geestmerloo_klein.jpgLaat u inspireren op Geestmerloo

Op zondag 17 september organiseert Natuurbegraafplaats Geestmerloo een Inspiratiedag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom voor rondleidingen, demonstraties van begravingen, sfeervolle muziek, een Inspiratiemarkt en een expositie. Alles staat in het teken van afscheid nemen en begraven in deze nieuwe natuur.

Natuurlijk begraven spreekt aan

Geestmerloo is dagelijks geopend. Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo vinden mensen een laatste rustplaats in de natuur. De medewerkers van de natuurbegraafplaats helpen hen om zelf een plek te kiezen in de prachtige jonge natuur. Bij een boom, met uitzicht op de duinen of op eiland? Het is allemaal mogelijk.

Groots_Alkmaar_klein.jpgDe september-aflevering van Groots Alkmaar TV heeft ‘cultuur’ als thema. De uitzending start in het Stedelijk Museum in Alkmaar waar presentator Hugo Koeman wordt ontvangen door museumdirecteur Patrick van Mil.  

Theo Vries ontmoet in De Rijp Fré Harms, voorzitter van stichting Jan Janszn. Weltevree. Hij vertelt over de eeuwenoude vriendschapsband tussen De Rijp en Korea en de rol die J.J. Weltevree daarin heeft gespeeld. 

Wethouder Anjo van de Ven over cultuur in Alkmaar
Hugo interviewt de Alkmaarse wethouder van cultuur Anjo van de Ven. Wat betekent cultuur voor haar en hoe kan de gemeente eraan bijdragen dat cultuur voor alle burgers inclusief senioren bereikbaar blijft? 

Schildertekenkunst tafel in bibliotheek De Mare
In de bibliotheek van de Mare in Almaar Noord ontmoet een stel buurtbewoners elkaar. Elke dag. Een keer in de week schilderen en tekenen zij. Tineke Feijen gaat kijken hoe dat er uitziet. 

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.