Laatste nieuws

Op 1 februari presenteert het ABC Huis (Artiance, Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard) de vierde uitzending van Groots Alkmaar. Het thema is deze keer: “Stad en inwoners in beweging”. De kijkers krijgen allerlei ideeën aangereikt om in beweging te komen én zien aan de hand van historische beelden hoe de stad zelf aan het veranderen is. 

 Op het Canadaplein ging presentator Hugo Koeman in gesprek met John van den Oord. Hij is de initiator van de “Derde helft”. Senioren kunnen wekelijks bij Kolping Boys of bij Alcmaria Victrix deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten en daarna voor een gezellige derde helft de kantine opzoeken. Een van die activiteiten is Walking Football, waarbij de spelers niet mogen rennen, maar wandelend over het veld gaan. Maar ook kan gekozen worden voor jeu-de-boule, biljarten of een kaartspel. ‘Lekker laagdrempelig: iedereen kan langskomen, eerst even toekijken of meteen meedoen’, aldus Van den Oord. 

Thuis je stamboom uitzoeken

Het Regionaal Archief in Alkmaar heeft de registers van de burgerlijke stand uit de jaren 1811-1971 gedigitaliseerd. Het gaat om de burgerlijke stand uit het hele werkgebied van het archief, dat loopt van Texel tot en met Castricum. Samen zijn het bijna honderdduizend scans. De scans zijn vanaf nu overal in te zien via de website van het archief. Dat maakt het een stuk makkelijker om onderzoek te doen naar voorouders. Zeker tijdens een lockdown.

Op zondag 30 januari midden in de Week van de Poëzie is er een "Cantina Poëtica” van Dichterskring Alkmaar in de bibliotheek in Alkmaar centrum. Deze “Cantina Poëtica” is in samenwerking met het Alkmaars Dichtersgilde. Van 27 januari tot 2 februari is er volop aandacht voor het gesproken en geschreven poëtische woord. Het thema van de Week van de Poëzie is natuur en heeft als motto: ‘bloesemingen en overvloed’. 

Een groot aantal dichters zal deze zondagmiddag, ieder op  eigen wijze, met gepaste gedichten of teksten aandacht aan het thema van de Week van de Poëzie schenken. De voordrachten worden deze middag omlijst met mooie muziek.

In januari en februari organiseert het Mantelzorgcentrum koffietijd; een digitale bijeenkomst voor mantelzorgers. Zolang de lockdown duurt, is het niet mogelijk om fysiek samen te komen. Maar het is belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten. Zodat mantelzorgers niet het idee krijgen dat ze het allemaal alleen hoeven te doen. Mantelzorgers kunnen laagdrempelig meedoen via beeldbellen. Aanmelden gaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.