Laatste nieuws

Op donderdag 12 mei organiseert het Mantelzorgcentrum een workshop over Positieve Gezondheid in de Alkenhorst in Alkmaar. Positieve Gezondheid gaat ervan uit dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte of klachten. Mantelzorgers merken dat het in de dagelijkse gang van zaken vaak gaat over hun naaste en niet over zichzelf. Arianne Heijdenrijk, consulent mantelzorg, gaat in deze workshop met mantelzorgers op zoek naar hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Aanmelden voor deze workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor wie op zoek is naar biologische planten en zomerbollen of -knollen voor de tuin of op het balkon, is de Plantenmarkt bij Hortus Alkmaar een uitkomst. Op zondag 8 mei a.s. organiseert Hortus Alkmaar deze markt van 12.00 tot 17.00 uur. De hortus verkoopt haar eigen biologisch gekweekte planten en er zijn verschillende kwekers ‘van buiten’ aanwezig, die hun planten op een duurzame manier telen. Opnieuw zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er zijn mooie kunstwerkjes in glas met het thema ‘planten’ te koop. Ook zijn in de Hortuswinkel leuke cadeautjes voor Moederdag verkrijgbaar.

Kapotte spullen? Kom naar het Repair Café in de bibliotheek

Repair Café NME Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard organiseren een Repair Café in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Kom je ook langs op woensdag 18 mei? Je kan inlopen met kapotte spullen waarna twee bedreven vrijwilligers van het
Repair Café er alles aan zullen doen deze te repareren. Richtlijn voor het meebrengen van spullen is: je moet het (in je eentje) kunnen dragen. Het Repair Café is van 17.30 tot 20.00 uur. Je kan binnen lopen tot ongeveer 19.30 ongeveer, want de bibliotheek sluit om 20.00 uur.

Iedereen hoort te leven in vrede. Oorlog is verschrikkelijk. Daarom doen de jeugdjudoka’s van Beentjes Judo Sport mee aan een speciaal evenement voor de kinderen (en natuurlijk de volwassen) in Oekraïne. Judoka's zoeken sponsoren die, voor elke ippon die de judoka’s in een bepaalde tijd maken, geld willen doneren.

Het evenement is maandag de tweede week ingegaan en er is al ruim 700 euro opgehaald. Kinderen kunnen nog de hele week werpen met hun perfecte worpen! De matten zijn in deze periode ook gelegd als de vlag van Oekraine.

Judoka’s van klein tot groot doen mee. Ook de allerjongste judoka’s die meedoen aan ouder-kind judo, hebben al geld opgehaald. Ook zij maken mooie worpen bij hun ouders. Er kan tot en met zaterdag gesponsord worden. Sensei Eveline gaat zaterdag, tijdens de medaillecompetitie, alle (staande) ippons belonen met een euro.

Sponsor
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.